20100613

uusi ja valmis

Kuin nousisi kuolleista. Kun saa kerrankin nukkua. Kahtena päivänä peräkkäin, niin paljon kuin sielu sietää. Välittämättä siitä, että maha herättää muksimalla moneen kertaan ja vessassakin on käytävä vähintään kolmesti. Aina saa mönkiä takaisin puhtaisiin, tulevan mummin silittämiin lakanoihin.

Mitä luksusta olikaan raahautua perjantaina kotiin. Kaatosateessa ilman pitkähihaista, enhän minä aamulla tajunnut. Litimärät luottokuulokkeet sanoivat itsensä irti matkalla pysäkille. Bussi sentään tuli samantien.

Kotona oli siivottu kahden voimin. Jynssätty joka nurkka putipuhtaaksi. Eteisessä oli vitivalkeaa pyykkiä kuivumassa, lakanat karvattomia ja silitettyjä. Lattia hohti puhtauttaan ja keittiössä tehtiin savukalasalaattia. Illalla käytiin saunomassa ja paranneltiin vähän maailmaa. Lauantaina sain nukkua.

Tänäänkään ei ole ollut mihinkään kiire. Kissat on pistetty makuuhuoneen ulkopuolelle unta häiritsemästä. Nyt on tuoksuvaa kahvia mukissa ja kurkkujuustovoileipä vieressä. Sunnuntain hesari odottelee lukijaansa. Olen kuin noussut kuolleista. Kasvotkaan eivät ole enää harmaat. Olen uusi ja valmis.

4 kommenttia:

 1. Hei!
  Kysyisin vielä tuosta sun aiemmasta lamppupostauksesta. Muistan lukion fysiikan tunneilta sarjaan- ja rinnankytkennän, mutta en muista miten ne meni. Syökö tuollainen seitsemän lapun nippu siis sähköä 60 wattia vai 7 x 60 wattia, miten nuo kytkennät menee? Pisarapilven innoittamana minäkin olen haaveillut vastaavasta valaisimesta, mutta en ikinä pysyisi elämään 420 wattia syövän viritelmän kanssa.

  VastaaPoista
 2. Mukava kuulla etta olet paassyt raskaan raadannan jalkeen vahan loysaamaan! :)

  VastaaPoista
 3. Mukava kuulla, että olet saanut rentoutua raadannan päälle. Ja että sua on hemmoteltu :) Ihan oikein!

  VastaaPoista
 4. Maija, koska minä en meillä ole varsinainen sähköasiantuntija, pyytänen P:n pikapuoliin vastaamaan sinulle tarkemmin aiheeseen. :)

  Elli ja Riikka, joo kyllähän tämä aika tarpeeseen tuli. Sitten jaksaa taas ihan eri tavalla kun on hetken saanut rentoutua. :)

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!