20100610

samanlaisia vaatteita

Joku kommentoi minun vaatekaappini sisällön näyttävän aina ihan samalta kuvissa. Kommentti oli samaan aikaan jotenkin ihana ja hämmentävä. Ymmärrän toki, että kuvamateriaalimielessä samalta näyttävät, väreiltään harmaissa ja mustissa liikkuvat vaatekappaleet ovat vähän tylsää katseltavaa. Toisaalta taas yhteensointuva vaatekaappi on ollut tavoitteenani jo todella pitkään. Haluaisin omistaa ainoastaan vaatteita jotka toimivat yhdessä, mahtuvat päälle, näyttävät hyvältä eivätkä loju ympäriinsä epämääräisinä kasoina tai aiheuta raivokohtauksia aamulla. Oli jotenkin hyvällä tavalla hämmentävää huomata, että olen edennyt aimo harppauksen kohti tällaista vaatevarastoa mutta en ole vain huomannut sitä itse.
En myöskään oikein koe mielekkääksi kokeilla vaikkapa kirkkaankeltaisia tennareita vain siksi, että kuvani olisivat mielenkiintoisempia vaikka noin muuten toki otankin mielelläni blogissa palautetta vastaan ja saatan toteuttaa toiveitakin jos sattuu kohdalleen. Tuntuisi hullulta muuttaa vaatevarastoa tahi -valintoja jotenkin erikoisempaan suuntaan erilaisten kuvien toivossa. Taidan enemmänkin kiinnittää huomiota kuvien muuhun sommitteluun ja suunnitteluun. Ja taitaisi tuo budjettikin tulla vastaan aika pian hulluimpien kokeilujen kanssa.
Minusta on kyllä ihana laittautua ja aiemmin olen harrastanut enemmänkin käsittämättömiä tukkalaitteita ja hillittömiä fantasiameikkejä. Nykyisin väsymys ja ajanpuute syövät inspiraatiota tällaisilta aikuisten prinsessaleikeiltä valitettavasti. Ja täällä blogissakin näkyy useimmiten niitä arkiasuja joissa ei ehdi irroitella.
Ja etenkin nyt tällä superkiireisellä supervalvontaviikolla huomaan entistä enemmän turvautuvani kaappini luottovaatteisiin. Niihin, joiden kanssa ei tarvitse tuskailla. Kun on ollut edellisenä päivänä töissä neljätoista ja puoli tuntia ja kello soi aamulla kuuden jälkeen, sitä ei kertakaikkiaan kykene pohtimaan vaatevalintoja kovin syvällisesti. Päälle on siis tällä viikolla riivitty ne mukavimmat, sävyiltään toisiinsa lähinnä harmaaskaalalla sointuvat, suunnilleen siistit vaatekappaleet.
Arkisuudesta huolimatta olen halunnut säilyttää jotain omaa, jotain minua vaatevalikoimassani. Suuret linjaukset kestävät läpi vuosien ja toimivat edelleen. Pienissä asioissa näkyy muutosvirtauksia. Myös raskaanaolo on muuttanut suhtautumistani aamun vaatevalintoihin. Mukavuus painaa sitä enemmän mitä suurempi mahastani kasvaa. Ehkä minä joku päivä taas jaksan kaivaa ne tekoripset ja kirkuvanväriset luomiväritkin taas esiin ja päästää jotain railakkaampaa valloilleen. Siihen asti saatte nauttia harmonisesta väriskaalasta ja luottovaatteiden kavalkadista.

4 kommenttia:

 1. Ymmärrän! Itse puhun koko ajan vrien puolesta - ja kyllä niitä kaapista löytyy, saati työpaikalta, mutta mustassa hiihtelen päivästä toiseen. Argh! :)

  VastaaPoista
 2. Tykkään vaatteistasi. Ne ovat omiini verrattuna mahtavan värikkäitä ja mielenkiintoisia.

  VastaaPoista
 3. Ei ne värit aina ratkaise, minun mielestäni sun vaatteissa on särmää, myös niissä arkisissa ja mukavimmissa vaatekappaleissa.

  VastaaPoista
 4. Onpa mukava kuulla, että särmä jota itse olen hakenut, näkyy ainakin osittain myös ulospäin. Pitäydyn mielelläni vaisussa väriskaalassa mutta pidän vaatteista joissa on joku juju. Erikoinen leikkaus, liehuke, epäsymmetrisyys tai muu hauska yksityiskohta. Pitänee joskus tehdä tästä ihan oma postaus. Luottovaatteiden jujuista jotka niin harvoin välittyvät kuvissa.

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!