20100513

sarja kuvia, sarja pettymyksiä

Luin jo kauan sitten jossain odotellessani jotain arvostelun melankolian kolmesta huoneesta ja keittiöstä ja ajattelin haluavani tutustua kyseiseen albumiin. Kansi ja nimi viehättivät silmää ja kun kirjanen sattui löytymään lähikirjastosta, halusin tietenkin heti tutustua siihen tarkemmin.

Istuin bussissa matkalla töihin ja olin pettynyt. Minuun ei kertakaikkiaan uponnut inhorealismi eivätkä irralliset omituisuudet. Pidän huumorintajuani hieman kieroutuneena ja synkkiäkin sävyjä kestäväni mutta pissakakkakarvaeriteosasto harvemmin jaksaa kiinnostaa saati naurattaa. Koko sarjakuva-albumissa ei ollut yhtään minua koskettavaa kuvasarjaa. Piirrostyyli viehätti ensivilkaisulta yksinkertaisuudellaan mutta tarinan jäädessä kaukaiseksi, sekin alkoi puuduttaa. Pettynyt. Erittäin pettynyt.

Absurdius on vaikea laji. Sitä on hankala saada esiin ja vielä hankalampi saada toimimaan muillekin kuin itselle. Se on vähän niinkuin tilannekomiikka. Toimii kerran mutta jossain toisessa paikassa, toiseen aikaan on vain noloa ja vaivaannuttavaa.2 kommenttia:

  1. Mutta miten mahtava nimi tuolla albumilla! Sopisi hyvin jonkun vuodatusblogin nimeksi.

    VastaaPoista
  2. No niinpä! Minuun vetoavat aina tämäntyyppiset sanaleikit ja verbaaliset iloittelut. Siksi pettymys olikin varmaan niin suuri kun odotukset olivat kovin korkealla.

    VastaaPoista

Kerro ihmeessä!