20100523

miehistä ja kotitöistä

Väsyneenä tulee herkästi sanomista siivoamattomista olohuoneista, kasautuvista tiskeistä. Pyykkivuorista ja roskista pitkin eteistä. Tämän aamun jälkeen mieleen palasi erään ystäväni tempaus aiheen tiimoilta.

Ystäväni mies ei oikein innostunut siivouksesta, aina jäi tavaroita pitkin poikin, sukkia sinne sun tänne. Banaaninkuoria ja maitopurkkeja pöydille. Roskat viemättä ja vaatteita hujan hajan. Epämääräistä elektroniikkaa kerättynä hyllynkulmalle. Ystäväni sanoi hyvällä ja pahalla. Pyysi ja raivosi eikä tilanne korjaantunut lainkaan. Tai jos korjaantui niin vanhaan palattiin hyvin pian. Ei auttanut pyytäminen eikä paheksuminen, ei kiroilu eikä keskustelu.

Se oli joku päivä kun kamelinselkä katkesi ja ystäväni ilmoitti miehelle ykskantaan, että hän kerää tästä lähtien kaiken miehen jäljiltä väärässä paikassa olevan tähän laatikkoon. Ja osoitti sylissään olevaa pahvilaatikkoa miehelle. Sanoi myös, että häntä ei kiinnosta sekaisin menevät ruoantähteet ja vaatekappaleet, mies sitten siitä laatikosta hoitakoon eteenpäin tärkeäksi katsomansa asiat, hän ei enää tähän puutu.

Tätä jatkui pitkän aikaa, ystäväni oli tyytyväinen. Hän nosteli miehen jäljiltä milloin mitäkin laatikkoon ja kaikki sujui mainiosti. Koti oli siistimpi kuin koskaan eikä tarvinnut kränätä jatkuvasti. Ongelmat unohtuivat ja elämä jatkui.

Muutaman kuukauden kuluttua mies pöllähti innoissaan keittiöön. "Kato kulta mitä mä löysin kaapista, täällä laatikossa on kaikki mitä multa on kadonnut viime aikoina!"

6 kommenttia:

 1. :-D!!! Tää vois olla suoraan meiltä!

  VastaaPoista
 2. Onneksi ei ihan noin paha ole meilla tama tilanne, mutta onpahan nyt saatu vinkkeja mita tehda, jos tilanne pahaksi aityy. :D

  VastaaPoista
 3. Voi ei. Mun kaikki tavarat katoaisi mystisesti laatikkoon jos meillä alotettaisiin sama prosessi!

  Pitäisi opetella siistimmäksi... hmm..

  VastaaPoista
 4. :D
  Löytämisen riemu on paras riemu :D

  VastaaPoista
 5. Mä voisin ihan hyvin olla tämän tarinan mies. :D

  VastaaPoista
 6. Tämän muistaminen on kieltämättä toiminut hyvänä ohjenuorana siivouksen saralla. :D

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!