20100427

vieno toive

Jos ohjeissa pyydetään tekemään tehtävät niin, että ne mahtuvat C3-kuoreen, se ei ole mikään tuulesta temmattu, hakijoiden kiusaksi keksitty sääntö.

Olen tänään avannut metrisiä epämääräisiä pahvilaatikoista koottuja rakennelmia, niitein kiinnitettyjä lötköjä paperinpalasia ja miljoonaan pahvikerrokseen sievästi paketoituja lähetyksiä. Olen repinyt irti kauniita nauhoja ja metritolkulla teippiä, miettinyt miten rullalle käärityt työt saisi siististi avattua ja suljettua, kuortahan näissä ei ollut, vain lahjanarua ympärillä. Olen tuskaillut pursuavien rullakoiden kanssa kun jonkun kullannupun suurta paperimöykkyä muistuttava kuori kaataa kaikki sen päälle asetellut.

Täällä on satoja kuoria, pakkauksia, möykkyjä, rakennelmia, huteria virityksiä. Miksi juuri sinun möykkysi saisi erivapauden olla jotain ihan utopistista joka vaikeuttaa muidenkin käsittelyä, avaamista, siirtelyä, pinoamista ja arvostelua? Olisiko se oikeasti niin vaikeaa noudattaa ohjeita. Veikkaan, etteivät ne meidän jälkeenkään näitä avaavat varsinaiset valintaraatilaiset arvosta kovin korkealle näitä älynväläyksiä.

Tekisi mieli esittää vieno pyyntö, että ensi vuonna joka ainoa hehtaarikuori ja muuten tehtävänannosta poikkeava paketti hylättäisiin välittömästi.

4 kommenttia:

 1. Esitä ihmeessä! Joku roti se olla pitää. Toisaalta ymmärrän hakijoiden toivovan erottuvan massasta noilla virityksillään ja lahjanaruillan.

  VastaaPoista
 2. Jos tahtoo erottua, niin voihan sen erottumisen tehdä siellä C3-kuoren sisälläkin. Ja mitä tulee siihen NYT-liitteen juttuun, mun mielestä aiinä oli järkyttävää vain ja ainoastaan se, kuinka viime tippaan ihmiset jättää. Jos on kuukausia aiemmin ilmoitettu, milloin hakuaika menee umpeen, niin luulisi pystyvän olemaan myöhästymättä sen kaksi minuuttia. Ja js ei pysty, niin ei se ainakaan TAIKin vika ole. Totta kai se vituttaa hakijaa, mutta on se nyt aika törkeää ryhtyä siinä vaiheessa venkoilemaan ja uhkailemaan, kun itsestä se myöhästyminen vain johtui.

  Lähetin pääsykoetehtävät yhteen kouluun tässä taannoin. Ohjeessa sanottiin, että C3-kuori, mutta jostain mystisestä syystä paikallinen posti ei myynyt niitä. Otin sitten sen, jonka mitat heitti muutamalla sentillä, ja stressasin koko seuraavan viikon, että suostuuko ne avaamaan kuorta ollenkaan, kun se on lähtökohtaisesti väärän kokoinen.

  VastaaPoista
 3. munkin mielestä voisi esittää sitä hylkäämistä. kun se mahtuminen siihen kuoreen on osa sitä tehtävää mielestäni.. ja jos toiset ne sinne taikoo ja toiset ei niin se ei ole reilua.

  VastaaPoista
 4. Symppaan hirmuisesti hakijoita ja sitä jännitystä ja sydänverta joka näihin tehtäviin vuodatetaan mutta kallistun kyllä siihen, että se erottuminen pitäisi näkyä siellä töissä eikä kivoissa kirjekuorissa tai lahjanauhoissa. Niillä töillä sinne kuitenkin valintakokeisiin haetaan ja niihin pitäisi panostaa kaikkensa. Joten sen näkee, että halutaan näkyä mutta usein se näkyy negatiivisena jos paketti on vaikkapa vaikea avata ja sulkea. Sen kun käy läpi aika monta ihmistä loppujen lopuksi ennen sitä valintaraatia.

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!