20100407

väriä elämään

Kirjat. Nuo elämän suola ja maailman raivostuttavin sisustuselementti. Päätin huoneiden vaihtamisen yhteydessä vihdoin ja viimein nähdä sen vaivan jonka olen halunnut nähdä jo kauan sitten. Koska en halua haudata rakkaita opuksiani kellarin perukoille laatikoissa tyylikkään minimalistisuuden tieltä, laitan ne edes värijärjestykseen. Toimikoon makuuhuoneen sisustuselementtinä. Lopputulos on tarkoituksella hiomaton, vain raakajako vasta, hylly on suoraan suurta uutta sänkyä vastapäätä. Voi aina ensi töikseen aamulla siirtää pari kirjaa spektrin oikeaan kohtaan kun ne pistävät silmään herätessä.

Jo pelkkä making of näytti aika hauskalta.

16 kommenttia:

 1. Oho. Jostain syystä tällainen mahdollisuus ei ole tullut mulle edes mieleen. Pitääpä tsekata miten onnistuisi meillä. Kiitti ideasta.

  VastaaPoista
 2. Aamukaksi, ole hyvä vain. Itse bongasin tämän joskus netistä jostain kuvasta ja olen kokeillut aiemmin pienemmällä määrällä kirjoja jossain hyllynpätkässä. Nyt sitten ihan kunnolla ja kyllä ne aikamoisen erilaiselta näyttävät näin. :) Vaadin sitten kuvia myös lopputuloksesta!

  VastaaPoista
 3. Hihih, tämä kaikkeen helposti kyllästyvä toteutti saman vuosi sitten ja on edelleen ihastunut. Jotkut väittää, että kirjoja olisi vaikeampi löytää, itse väitän muistavani, minkä värinen kukin kirja on. No aika usein ainakin!
  Meillä muuten taitaa olla melko yhteneväinen kirjamaku, noin äkkiseltään vakoiltuna. :)

  VastaaPoista
 4. versus, minäkin väitän muistavani tasan tarkkaan minkä värisiä kirjat ovat ja luulen, että ne löytyvät jopa helpommin näin. :D Yhteneväisestä kirjamausta tuli mieleeni, että lukutoukka-tagin alta löytyy epämääräisiä kirja-arvosteluja made by allekirjoittanut jos kiinnostaa. :)

  VastaaPoista
 5. Haha, raivostuttava sisustuselementti tosiaankin! Jos järjestää värin mukaan, alkaa erikokoisuus ärsyttää, ja jos järjestää koon mukaan alkaa erivärisyys ärsyttää. Ja mitä pitääkään tehdä kirjasarjoille, jonka kaikkien kirjojen selkämyksessä on samanvärinen "markkeri", mutta varsinainen väri on eri? Grrrh.

  Meidän kirjat on nyt ison ja tukevan arkkumallisen sohvapöydän uumenissa eli näkymättömissä. Eivätpähän kerää pölyä!

  VastaaPoista
 6. Ai niin ja sitten on vielä sellaisetkin hirviöt kuin kirjasarjat, jonka kaikki kirjat eivät olekaan keskenään samankokoisia, vaan väliin on heitetty pari A0-kokoista spesiaalijulkaisua. Etteivät vaaaaan mahtuisi kirjahyllyyn muuten kuin lappeelleen. Tupla-grrrh.

  VastaaPoista
 7. Hyvältä näyttää! Tein aikoinaan opiskelija-ajan yksiössä levyhyllyille saman tempun. Kirjat on nykyään yksittäisillä hyllyillä, ei tule samaa fiilistä kuin isossa kokonaisuudessa, vaikka mieli tekisi nytkin kokeilla... :)

  VastaaPoista
 8. May, tuo on niin totta! Kokojärjestystä en ole edes kokeillut koska hylkäsin sen jo ajatusasteella, sarjat markkeireineen tulivat ikävän tutuksi jälleen kerran tätä väriasiaa miettiessä. Olen nähnyt myös erittäin kauniita kuvia päällystetyistä kirjoista, tiedäthän, tyylikästä mustaa tai valkoista ja vivahdus nuottipaperia välissä. Mutta kuka hullu jaksaa nähdä sen vaivan, että päällystää koko hyllyllisen kirjoja?

  Laura, kokeile ihmeessä! Levyhyllyissäkin kuulostaa muuten oikein hyvältä, meillä niitä tosin ei ole hyllymetreittäin joten jäänevät ne johonkin laatikon pohjalle vielä.

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Laura, kokeile ihmeessä!

  (p.s. blogger tuntuu oikuttelevan kommenttien kanssa, älkää ihmetelkö epämääräisiä tuplia)

  VastaaPoista
 11. Aikasempi viesti ei näköjään tullutkaan perille. Hyvältä näyttää ja paketti lähtee huomenna postiin;)

  VastaaPoista
 12. Mainiota, että joku muukin tekee tuota ;)
  Omat kirjat ovat piilossa, mutta cd:t saivat värijärjestyksen jo vuosia sitten. Hiukan hankalampi on löytää oikeaa levyä, mutta ei se mitään.

  PS. Tuli(tte) jotenkin tästä heti mieleen:
  http://www.unkai.fi/shop/index.php/kurtis-baby-peace-3.html

  VastaaPoista
 13. Minakin olen saman joskus toteuttanut, tosin pienemmassa mittakaavassa. Kirjojen kanssa toimiikin melko hyvin, kun ei niita niin usein tule hyllysta poimittua, cd-levyjen kanssa saattaisi jo menna hankalaksi ja perheen miespuolinen ei varmaan olisi kovin hyvillaan... :D

  VastaaPoista
 14. Helmi, oooh! Odotan jo innolla, sinunkin pakettisi lähtee joko huomenna tai perjantaina, vähän tulostuspaikasta riippuen. :)

  SuPi, levyjä meillä on tosiaan vähän vähemmän joten ne saavat lojua kaapinperällä. Etenkin nyt kun itse olen ihan iPod-addikti. :D Tuo linkkaamasi suoja on muuten ihan mahtavan näköinen! Oi, olisipa tyylikästä tallustella vaunujen kanssa kun olisi tuollainen. <3

  Elli, älä nyt, pieni aivojumppa päivittäin miehelle... *naur*

  VastaaPoista
 15. Olis tosi hienoa päällystää kirjat sillä lailla, että niiden selkämyksistä muodostuisi joku kuvio, vaikka kokonainen taulu. Jonkun (taide?)lehden vuosikerroissahan on (tai oli joskus) vuosiluku sillä lailla että se näkyi vasta kun koko vuosikerta oli pinossa hyllyllä.

  VastaaPoista
 16. May, mäkin muistan hämärästi, että jostain sarjasta muodostuisi kokonaisena kuva tai numero. Se olisikin ihana idea! En taida tosin jaksaa nähdä ihan niin suurta vaivaa. :D

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!