20100329

taskupuheluita ja vauhdikkaita viestejä

Koska nimeni alkaa A:lla, saan usein puheluita erilaisilta laukuilta ja taskuilta. Suih suih vaan teillekin. Näihin olen jo tottunut vuosien varrella.

Tekstiviestirintamalla tapahtuu myös. Ystäväpiirini on varsin verbaalista sorttia ja jotkut viestit ovat jääneet elämään.

Ystäväni lähti iltayöstä Helsingistä takaisin kohti kotiaan Tampereella. Luin tämän 2:23 saapuneen viestin seuraavan aamuna:
"Ihan älyttömän hyvä juttu etten ainakaan Parkanossa herännyt ja Seinäjoelle ole matkalla ja takaisin aamuyöllä."

Erään erittäin railakkaan illan jälkeen lainasin ystäväni sohvaa kun hän vakavasti kalpeana kampesi itsensä aamulla ylös ja töihin. Jäin nukkumaan ja muutamaa tuntia myöhemmin kilahti puhelimen viestiääni:
"Ootko henkissä. Mä en."

Luen paljon, eräs ystävistäni lukee vielä enemmän ja meillä on välillä tapana viestittää sopivia lainauksia meneillään olevista kirjoista. Jotkut teokset osaavat näemmä yllättää:
"Ärräpokkareillakin on hetkensä: "mikään ei ole pahempaa kuin olla yksin sen päivän iltana, jona oma lehmä on räjäytetty.""

Oma äitini lähettää välillä varsin vauhdikkaasti viestejä, usean viestin päivävauhtia. Kerran jonkin pitkän sarjan jälkeen sain vielä yhden:
", tää yks pilkku jäi tänne."

Ystäväni äiti puolestaan oli maksanut jotain nettipankissa ja kaipasi hieman apua:
"Painoin asiakasnumeron ja toisen numeron. Sen jälkeen tuli englanniksi teksti. Yritin sulkea lopeta ei toiminut likkasin englannin sivusta. Sit vast lopet sivusta.aukaisin uudestaan sen jälkeen maksoin laskut ja suljin. Toivottavasti rahat säilyy tilillä."

7 kommenttia:

 1. Jos mulla olis sun puhelinnumero, saisit tämän kommentin sijaan tekstiviestin:

  "Kiitos kipeytyneistä vatsalihaksista. Nauran täällä kippurassa itsekseni ja toivon ettei meillä ole kotona piilokameraa."

  xD

  VastaaPoista
 2. Ellis, hahah! Mä vähän odottelenkin, että kuinka kauan kestää, että joku jolla on mun numeroni vastaa tähän viestitse. :D

  VastaaPoista
 3. Ite saan äitiltä ihan parhaat viestit. Muistan aina kun mainitsin jotain hiusten värjäämisestä ja kehotin äitiä kokeilemaan itse moista touhua. Vastaus meni muistaakseni jotenkin niin, että "emmä uskalla kun siitä voi tulla joku ketun ja majavan risteytys".

  Jo tommoset "tämä pilkku jäi vielä tänne" -viestit, ne on ihan ykkösiä. "Niin siis kirjoitin sen kai väärin, mutta kyllä sinä varmasti ymmärsit että se piti olla isolla alkukirjaimella".

  <3 äiti.

  VastaaPoista
 4. Toinenkin kiittää vatsalihastreenistä.
  Mulle ja miehelle on jäänyt moni sana elämään tekstiviestivirheestä - ennakoivat sanansyöttö ei aina mene ihan oikein. Olkaamme poroja ja rajastakaamme toisiamme.

  VastaaPoista
 5. Ellis, äidit ovat ehdottomasti parhautta! Meillä ei osattu ensin kännyköiden aikakauden alussa laittaa ääkkösiä viesteihin. Kaikkea toivotti iloisesti aiti. :D

  Riikka, apua, meillä on vähän samaa ongelmaa! P:n iPhone on mm. sitä mieltä, että sana 'kusi' on järkevämpi vaihtoehto sanalle 'kisu'... ;P

  VastaaPoista
 6. Mun suosikki väärinarvatuista sanoista on muinaisen Nokiani kevätpoppiainen, jonka jälkeen se oletti seuraavaksi että ehkä sittenkin kevätsorsiainen. Kyseessä siis koululaisten kevätlehti, Kevätpörriäinen. Poppiainen ja sorsiainen?!

  VastaaPoista
 7. Kollega, repesin ihan täysin tuolle Poppiaiselle! XD

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!