20100318

sanoista ja teoista

Minä en selkeästi osaa vielä puhua äitiä, odottavaa ainakaan. Minulla on edelleen maha, ei masu, massuliini tai muuta vastaavaa. Nenäni on edelleen nenä kuten P:lläkin, ei nenu tai nenukki. En tunne oloani kotoisaksi syyssydänkäpysten keskusteluketjussa enkä tunnista itseäni sanasta äiti. Sana raskaana vaatii sekin vielä vähän sulattelua ennenkuin se tulee luontevasti.

Tuleva mummu ei malttanut olla kuittaamatta ja pyysi tulostinongelmista johtuen tulevaa äityliä tulostamaan omin pikku kätösin muutaman ultrakuvan heillekin.

Kotona ei vielä näy tulevaa. Vain yksi pieni nalle istuu keittiössä, katsoo kun syömme vispipuuroa.

Kävin ihan varovasti vaivihkaa lastenvaateosastolla. Löysin mielestäni maailman pienimmän ja suloisimman pöllöbodyn kunnes totesin senkin olevan aivan liian suuri vastasyntyneelle. Tässä taitaa mennä muutama muukin mittakaava uusiksi meikäläisen mittojen lisäksi.

5 kommenttia:

 1. Onnea mullistuksen johdosta!

  Ja onneksi kaikki eivät opikaan puhumaan "äitiä"!

  VastaaPoista
 2. Kolmen lapsen äitinä ja jo hyvin vauva, lapsi ym. marinoituneena mammana voin todeta ettei tarvitsekkaan. Minulla meni kauan ja itseasiassa opettelu on vieläkin kesken. En tuntenut mitään vauva tms lehtiä myöskään omakseni esikoista odottaessani. Kyl se työ opettaa tekijäänsä...

  VastaaPoista
 3. Te olette ihanan kannustavia. Kiitos. :) Jotenkin sitä on ihan pökerryksissä kun etsii tietoa ja kokemuksia ja törmää sekavaan tarrasukkamassuliiniasukkinen-maailmaan. :D

  VastaaPoista
 4. Voi ei, älä muuta tarrasukkamassiliiniasukkinenmikälie- maailmaan ollenkaan! Sinulla on kaunista tekstiä ja mahtava kielenkäyttötapa, enkä kyllä kestä, jos alat lässyttää. Korkeintaan kahden mahasi kanssa sitten, jos tarve iskee!

  Älä huoli. Olen varma että asiat muuttuvat tutummiksi. Äitini aina kertoo siitä, kuinka ekan lapsen (kröhöm, minun) kanssa kylpyvesi mitattiin lämpömittarilla asteelleen ohjekirjan mukaiseksi. Kun sitten oli neljäs lapsi menossa, se muljautettiin kädellä mitattuun kylpyveteen ja ellei se alkanut huutaa täyttä kurkkua, ei ollut liian kylmää eikä kuumaa.

  VastaaPoista
 5. En ehkä keksi mitään toista niin paljon inhonpuistatuksia herättävää ja oksennusrefleksiä kiusaavaa termiä kuin mahaasukki. M-A-H-A-A-S-U-K-K-I, aaaaarrrgghhh!!!

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!