20100322

kuuma puheenaihe

Töissä tuli tuntematon täti halaamaan. Olen kuulemma koko toimistosiiven kuuma puheenaihe kun vauvauutisia on niin harvoin. Samassa huoneessa työskentelevältä työkaveriltani oli udeltu laskettua aikaani. Naureskelinkin, että teillä on vakooja meidän puolellamme kuulemma.

***

Kaikki tiedustelevat koko ajan miten voin, joka käänteessä. On varsin antikliimaksihenkistä vastata, että ihan hyvin, ruoka maistuu ja maha kasvaa. Minulta tunnutaan odottavan hyytäviä kauhuraportteja vessanpöntön uumenista ja kammottavia kertomuksia ties mistä pukamista ja laastihimoista. Kokeilin varovasti ja vastasin uteluun ympäripyöreästi, että tänään voin hieman huonosti aamulla. Kysyjän silmät kirkastuivat ja hän nyökytteli innokkaan tietävästi. Oikeasti minua vain hieman öklötti kahvi ja jätinkin juomisen puoleen kuppiin kokonaisen sijasta. Se siitä jännityksestä ja kauhukertomuksista.

***

Vatsaa vihloo välillä vaikka olo onkin muuten hyvä. Pitkä seisominen heiluvassa bussissa ei houkuttele mutta myönnän, etten vielä ainakaan kehdannut istua vanhukset ja raskaana olevat -paikalle. Ihmiset olisivat varmaan ajatelleet, että mitä tuokin läski tuohon änkee kun ei edes tarvitse sitä. Maha on vielä siinä rajalla, että saatan näyttää vain hieman suklaakekseihin hurahtaneelta vauvaa odottavan sijaan.

***

Joskus ihan vaivihkaa silitän mahaa ja mietin, että nukkuukohan se.

6 kommenttia:

 1. Ei voi muuta sanoa kuin että onpas ihana lukea erilaisia ajatuksia äitiydestä :)
  Odotas kun mammat pääsee loppuvaiheessa vauhtiin ja kertoo sulle kaikki kauhujuttunsa ;)

  VastaaPoista
 2. "Joskus ihan vaivihkaa silitän mahaa ja mietin, että nukkuukohan se."

  ^^

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo viimeinen lause. Mukava kuulla, että vointi on hyvä :)

  VastaaPoista
 4. M, mukava kuulla, että ajatukset kiinnostavat. Mietin vähän, että näinköhän tulee lukijoiden joukkokato kun jutut muuttuvat vauva-aiheisiksi yhtäkkiä. :D

  Hauwerine, Riikka, ihania olette tekin. :)

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo viimeinen lause, mukava kuulla mietteitäsi. Oikein hyvää vointia!

  VastaaPoista
 6. Ei ei, jatka vain. Tulee oma odotusaika mieleen :o)

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!