20100212

työt ja taustamusiikki

Kun teen työprojektia, valitsen musiikin aina niin, että se sopii haluamaani tunnelmaan. Se on osa työprojektin sielua ja sisintä. Tietyt työt vain kuulostavat tietynlaiselta ja itse näen nämä assosiaatiot todella selvästi. Pystyn myös helposti palauttamaan mieleeni tietyn työn tekemisen kuuntelemalla siihen "kuuluvaa" musiikkia. Osa musiikkivalinnoista ja töistä menee päällekäin, osa on tarkemmin rajattuja. Haen mieleeni tiettyä tunnelmaa musiikilla ja siirrän sen sitten useimmiten kuvaksi, koruksi tai vaikkapa taulukoksi taitossa. Olen välillä kirjoitellut tännekin ylös tiettyjen töiden aikana soivia kappaleita.

Nyt kysyisinkin teiltä, ihanat lukijat. Haluaisitteko te Youtube-videoita postauksen sisälle silloin kun ne aiheeseen liittyvät? Itse suhtaudun jotenkin kaksijakoisesti videoiden lisäämiseen blogiteksteihin. En oikein tiedä onko se minusta mukavaa vai todella ärsyttävää. Mitään tavallaan tyhjänpäiväisiä "tänään kuuntelen"-postauksia en ajatellut vaan enemmänkin videoita lisänä syventämään kuvaa nimenomaan työskentelystäni. Musiikki on minulle niin olennainen osa töitä.

Kommenttiloota on vapaa!

Muitakin kommentteja postausaiheista, toiveita, käpyjä ja neilikoita saa julkistaa.

3 kommenttia:

 1. Käpyjä ja neilikoita et saa, mutta jotakin horsmia voin ojentaa. Mitä tahansa täällä onkin niin kaikki otetaan ilolla vastaan. Älä mieti liikaa, laita juuri sitä mikä on sua ja tuntuu juuri sulta. Silloin tätä on mielekästä lukea! :)

  VastaaPoista
 2. Itse olen miettinyt samaa. Joskus tuntuu siltä, että joku tietty kappale kuuluu ehdottomasti jonkun postauksen taustalle, mutta sitten taas toisaalta kun mietin muiden blogeja, niin harvemmin klikkailen niitä videoita - en oikeastaan ikinä. Jos itse tämän toteuttaisin, linkittäisin videoihin ehkä vain tekstilinkillä postauksen lopussa.

  VastaaPoista
 3. Ellis, kiitos horsmista. Tuli tosi hyvä mieli koko tsemppauksesta. :)

  May, juuri nimenomaan! Itse en ikinä klikkaile niitä videoita auki. Kenenkään blogista. Silti jotenkin haluaisin liittää työprojekteihin musiikkia. Tuo tekstilinkki-idea kuulosti aika hyvältä kyllä. :)

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!