20100220

talven taikaa ja pieniä sinisiä miehiä

Olen kirjakauppatyyppi. Käyn kirjakaupassa lähes joka kerta kun vain satun olemaan sellaisen lähettyvillä. Hauskojen sattumalöytöjen lisäksi minulla on eräänlainen henkinen muistilista kirjoista jotka pitää hankkia kun ne vain sopivalla hinnalla vastaan osuvat. Lista kattaa erinäisiä tiettyjä kirjailijoita tahi kirjasarjoja.

En tarvitse välttämättä kovakantista kirjaa kaikista suosikeistani, kriteerit kirjalle tai sarjalle vaihtelevat. Aiemmin esitellyistä Anita Blakeista ostan mitä käsiini saan. Nyt viimeksi olin kyllä vähän harmissani kun kyseisestä sarjasta oli lanseerattu uusi painos aivan supertyylikkäillä kansilla. En viitsisi kuitenkaan uusia lähes pariakymmentä pokkaria hyllystäni vain kansien takia vaikka ne visuaalista silmääni hivelivätkin. Sama koskee Gaimanin tuotantoa josta minun tekisi mieli ostaa kaikki kirjat sen ihanasti piirroshenkisen kuvituksen ja folioinnin kanssa tehdyillä kansilla. Taitaa tulla vähän lompakon rajat vastaan tässäkin kohtaa.

Ikisuosikkini Terry Pratchett menee kategoriaan osta jos vaan löydät ja se puuttuu jostain käsittämättömästä syystä vielä hyllystäsi. Kovakantisuudella tai painoksella ei ole mitään väliä, kunhan ne ovat. Viime kirjakauppareissu tuotti etenkin tästä syystä oikein mainiota tulosta. Löysin puuttuvan Pratchettin kovakantisena hintaan 4,90!

Talventakoja

Talventakoja on kolmas osa Tiffany Särkysestä ja vapaista pikkumiehistä kertovaan sarjaan. Mutkikkaampien aikuistenkirjojen lisäksi Pratchett on tehtaillut kasapäin lasten ja nuorten kirjoja jotka ovat aivan yhtä valloittavia. Näistä etunenässä nämä pieniin sinisiin miehiin ja noitakoululaiseen keskittyvät.

Tämä kolmonen oli ehdottomasti mielestäni koko sarjan paras. Kaikilta osin. Juoni oli tuttua ja taattua laatutavaraa mutta myös ihana, kutkuttava, yllättävä, koskettava ja hauska. Kertakaikkiaan mainio siis. Tiffany joutuu jälleen kerran vastatusten mitä ihmeellisimpien asioiden kanssa ja ryyppäävät ja rellestävät pikkumiehet eivät malta pysyä poissa jaloista ja olutsammioista.

Sydämeni vei myös pieni valkoinen kissanpentu jonka pääsi lähikontaktiin runsaudensarven kanssa. Muori Säävirkustakin löytyis ihan uusia puolia.

4 kommenttia:

 1. Huomasitko katsoa muutama viikko sitten dokumettia Terry Pratchettista, jolla oli todettu Alzheimer ja siinä hän tutki kuinka se tulee vaikuttamaan häneen.

  VastaaPoista
 2. M, huomasin valitettavasti vasta jälkeenpäin tällaisen dokumentin mutta joku vinkkasi, että löytyisi netistä myös?

  VastaaPoista
 3. http://ohjelma.yle.fi/ohjelmat/524217

  kokeileppa tota :)
  itelläni on kanssa tuo talventakoja kaapissa...nyt kun luin tekstiäsi ni pakko alkaa lukemaan. oon jo melkein kaikki muutenkin lukenut :D

  VastaaPoista
 4. Elina, kiitos linkkivinkistä! Täytyykin katsoa heti kun saan tämän perhanan taittotyön pois alta. :)

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!