20100223

paluu

Elämä kulkee sykleissä. Kun avaa joitain ovia, sulkee toisia ja sitten taas toisaalta kun jättää jotain taakseen, löytääkin yhtäkkiä jotain aivan uutta. Oma elämäni jakautuu selkeisiin ajanjaksoihin omassa päässäni. Niitä on pidempiä ja lyhyempiä. Ennen ja jälkeen Hollannin, ennen eroa, Mosson aikana, P:n kanssa. Etsijässä, Aino-lehdessä, Hesarinjakajana. Suurin osa töistäni on lyhyitä epämääräisen mittaisia enemmän tai vähemmän jatkuvia projekteja joten osa pidemmistä saattaa määritellä ajanjaksoa vaikka sille aikajanalle mahtuu toki muutakin.

Asioita alkaa ja päättyy eri syistä. Osa niistä on mukavia, osa ei. Suurimmasta osasta jää käteen silti jotain päättymisen jälkeen. Ihmisiä, ajatuksia, ideoita, tunteita, hetkiä, muistoja, vaistoja, piirroksia, valokuvia, tekstiä. Numeroita kännykkään, ihmisiä facebookin kaverilistalle, sähköpostiosoitteita. Teen hyvin harvoin, jos koskaan mitään monta kertaa peräkkäin. Vaihtuvuus kuuluu työni luonteeseen ja se sekä stressaa aika ajoin, että on ehdottomasti sen suurin suola ja viehätys.

Tästä johtuen silmukan tekevät projektit tuntuvat minusta pienen pieneltä madonrei'ältä menneisyyteen. TaiKin joulumyyjäisissä olen ollut niin monta kertaa etten edes muista. Ne tekevät joka vuosi silmukan, palaan aina joulukuussa. Ilomielin.

Huomenna päättyy ja alkaa isompi silmukka. Menen takaisin töihin joissa olin viime vuonna tähän täsmälleen samaan aikaan. Yhdeksältä, kuten ennenkin. Tiedossa on koko kevään hulvaton ja vastuullinen pesti ja minusta tuntuu nyt jo siltä kuin palaisin ajassa taaksepäin. Miltähän mahtaa tuntua aamulla.

4 kommenttia:

 1. Mahtava visuaalinen mielikuva tuli tuosta silmukasta. Mieleen tuli madonreikä, joka läpäisee ajan tästä hetkestä taakse ja eteenpäin. Itse suosin myös noita syklejä. Voi tosin johtua haju- ja äänimuististakin, koska jumitan tietyiksi ajoiksi tiettyihin juttuihin, jotka saattaa unohtua sitten jopa vuosiksi..

  Tsemppiä "uuteen" duuniin!

  VastaaPoista
 2. Jännää miten voi siirtää visuaalisia mielikuvia tekstillä. Itse näen nuo silmukat nimenomaan voimakkaasti kuvina ja visuaalisina elementteinä, kuten toki koko elämän muutenkin. Vähän samaan tapaan kuin sinulla on haju- tai äänimuistia, minulla on kuvamuisti se kaikkien voimakkain.

  Kiitoksia tsempeistä. :)

  VastaaPoista
 3. Ehkä sen takia "The Raw Shark Texts" iskiki muhun kuin metrinen halko aikoinaan.. X)

  VastaaPoista
 4. Se kirja on suorastaan jumalallisessa asemassa minun kirjahyllyssäni! <3 <3 <3

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!