20100222

haasteita ja hankaluuksia

Tämä on ensimmäinen kerta kun taitan jotain ruotsiksi ja täytyy myöntää, että tuntuu aika takkuiselta. Englanniksi olen tehnyt ihan sujuvasti kaikenlaista mutta ruotsi tuntuu todella hankalalta. Sitä myös huomaa miten oleellista taittaessa on tietää mitä tekstissä lukee. Myönnän, että on varsin noloa ettei toinen kotimainen taivu. Vetoan siihen etten kertakaikkiaan tarvitse ruotsia yhtään mihinkään enkä oikein kuulekaan sitä normaalina päivänä missään.

Joskus olen miettinyt, että tekisi varsin hyvää vähän petrata sitäkin. Tähän asti muut intressit ovat kuitenkin ajaneet ohi. Osaan jopa hollantia paremmin kuin ruotsia. Pakollisesta virkamiesruotsista selvisin intensiivikurssilla elämällä koko kaksi viikkoa mahdollisimman ruotsiksi. Kuuntelin ruotsinkielistä musiikkia, luin ruotsiksi minua kiinnostavien alojen lehtiä ja kirjoitin kaikki tekstiviestit ruotsiksi. Yritin myös ajatella ruotsiksi kaiken mahdollisen. Läpäisin kurssin ja ylitin totaalisesti itseni. Muutamat ystävistä vain eivät tuntuneet ilahtuvan epämääräisistä solkotusviesteistäni.

Työt ovat töitä ja ne tehdään joka tapauksessa hyvin. Tämä on vielä varsin pieni haaste joihinkin muihin asioihin verrattuna. On tietenkin myös mukava haastaa itsensä mutta juuri nyt tämä ainoastaan turhauttaa. Enää jäljellä parisenkymmentä sivua. Jei.

***

Lisähankaluutena jouduin tänään lähettämään miniläppärini huoltoon. Voin sanoa, että harmittaa niin maan perhanasti.

2 kommenttia:

Kerro ihmeessä!