20100111

vampyyrisaagan loppu

Pitkäksi venähtänyt kirjapostausten tauko johtui pääosin siitä, että nämä kaksi kirjaa tarvitsivat mielestäni yhteispostauksen. Pääsin siis vihdoin ja viimein käsiksi ystäväni M:n lainaamiin kahteen viimeiseen kirjaan hehkutetusta Stephenie Meyerin vampyyrisarjasta. Aiemmat osat löytyvät tästä postauksesta.

Eclipse

Pidin suuresti kahdesta ensimmäisestä osasta ja ahmin niitä aamuun asti vaikka mielessä häilyikin edelleen tunne siitä, että kyseessä on rakastamani Anita Blaken nuorisopainos. Kolmas kirja tuntui ehkä aavistuksen pettymykseltä kahden ensimmäisen jälkeen. Kerronta oli edelleen sujuvaa, kaikki tarvittavat elementit olivat mukana mutta jollain tavalla se ei koukuttanut yhtä tiukasti. Jälkeenpäin, kaikkien neljän kirjan jälkeen kolmonen tuntui pakolliselta välinäytökseltä ennen suuria päätapahtumia.

"How can someone so tiny be so annoying?"


"Vampire rules aren't enough for you? You want to worry about the human ones too?"


"I lie all the time."
"Yes, but you're such a bad liar that it doesn't really count. Nobody believes you."

Breaking Dawn

Neljäs kirja räjäytti potin totaalisesti. Ystäväni ainoa kommentti kirjaa koskien oli, että hän ei voi kertoa siitä mitään spoilaamatta sitä. Minun täytyy myöntää, että sama pätee minuunkin. Tapahtumat saavat niin yllättäviä käänteitä, että niitä ei voi kommentoida viemättä yllätyksen iloa.

"You're awfully small to be so hugely irritating."


"You seem to be extraordinarily unobservant when your attention is otherwise involved."


"I felt like I was in some Goth version of a bad sitcom."


"Did you that I-told-you-so has a brother? His name is Shut-the-hell-up."


"I waited for her to pour some lemon juice in my paper cuts."


"Better to be surrounded by trees than family."


2 kommenttia:

  1. Hih, mulla on toi neljäs osa vielä lukematta! Kaksi ekaa osaa ahmin marraskuisen lomareissun aikana putkeen muutamassa päivässä, kolmas meni joulukuun aikana iltalukemisena. (olen samaa mieltä, kolmas oli jotenkin väliteos)
    Neljäs osa odottaa jo hyllyssä oikeaa hetkeä ja fiilistä, voi olla että korkkaan sen tulevana viikonloppuna.

    Yksi kysymys mua vaivaa: paneeko ne jo vihdoinkin Breaking Dawnissa?!? =DDD

    VastaaPoista
  2. Enne, korkkaa ihmeessä samantien! Ja kun sä olet lukenut sen, sä ymmärrät miksi mä en voi kertoa paneeko ne siinä vai ei. :D :D

    VastaaPoista

Kerro ihmeessä!