20100118

paholainen ja prada

Tämä kirja toi elävästi mieleen mahtavan saksalaissuomalaisen kirjoittamisen opettajani, joka puhui paljon siitä, että yhdestä aiheesta otetaan todella pohjamutia myöten kaikki irti. Paholainen pukeutuu Pradaan tekee juuri näin. Aihe on helvetillinen pomo ja se kalutaan joka suunnasta pohjaan asti. Pomon kammottavuus kasvaa eksponentiaalisesti koko ajan ja tarina onnistuu muuttumaan koko ajan hullummaksi juuri silloin kun mietit ettei se voi enää pahentua. Hulvattoman absurdeja juonenkäänteitä ja stereotypisyydessäänkin hassunhauskoja hahmoja pullollaan oleva tarina oli ehdottomasti hömppäpuolen parhaimmistoa.

Samaan aikaan samaistuin myös itse erinäisissä työpaikoissa pompoteltavana ja juoksutettava olleena päähenkilöön ja hänen ahdistukseensa. Myös valvotut yöt ja kiire soittivat kelloja. Kirja onnistuu kuitenkin samaan aikaan olemaan kevyt ja viihteellinen. Rattoisaa peruslukemista, ehdoton opus jos muotimaailma ja sinkkuelämää-meininki kiinnostaa. Mukava välipalakirja.

Jos joku tämän (tai muun yleisen tätä opusta koskevan hypetyksen) perusteella kiinnostui mutta pokkari sattuu puuttumaan kirjahyllystä, nyt on oiva tilaisuus. Siivoan sekä kirjahyllyjä, että vaatekaappeja ja tämä on yksi uutta kotia etsivistä. Luettu kerran, hyvässä kunnossa, maksoin itse kympin tästä kirjakaupassa. Tarjouksia otetaan vastaan.

3 kommenttia:

 1. Kirja on ihan hauskaa luettavaa, mutta leffa oli mulle pettymys. Jotenkin elokuvaversiossa ei uskallettu uhota muotimaailmaa ja siksi pomokin tuntui kirjan hahmoon verrattuna ihan eri henkilöltä, ja minä kyllä petyin :(

  :)

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä edellisen kanssa. Kirja oli pirullisen hyvää iltaluettavaa, siihen verrattuna elokuva jäi vähän laimeaksi. Leffasta oli myös muistaakseni karsittu kaikki kirjan mehukkaimmat kohtaukset pois?

  Itsekin pystyin parin melko äärimmäisen esimies-kokemuksen jälkeen samaistumaan päähenkilöön pelottavan hyvin =D

  VastaaPoista
 3. Itse en ole nähnyt kyseistä elokuvaa mutta aika usein kirjan jälkeen leffaversio on laimea tai ei vain toimi. Meillä muutenkin nykyisin katsotaan aika vähän leffoja, voi olla, ettei tämä olisi ihan kärkipäässä muutenkaan. :D

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!