20091215

joulua

Blogit pursuavat kuvia kauniista jouluksi koristelluista kodeista, kynttilöistä ja kalentereista.Glögimukeista ja kuusista. Äiti soittaa harva se päivä, jouluruoka-asiaa. Meillä ei ole ensimmäistäkään joulukoristetta. Sen sijaan keittiössä on vuoren verran tiskiä ja muutenkin koti on kaaoksen vallassa. Ei ole yksinkertaisesti aikaa. Kotiin tullaan reilusti iltayhdeksän jälkeen, jolloin on vielä monta tuntia tehokasta työaikaa ennenkuin uinahdetaan tunti pari. Ulkona on postikorttisää ja ainoa mikä aamulla kiinnostaa on se, ettei vain palele isossa myyjäissalissa.

Joulusta meillä näkyy vain avattu piparitaikinapaketti jääkaapissa. Tänä vuonna joulumieli rakentuu hymyistä ja jouluntoivotuksista. Tyytyväisistä asiakkaista joiden joulupaketteja varten olen yötä myöten leiponut koruherkkuja, piirtänyt puhekuplia ja väsännyt lahjarasioita. Joulukoristeista menevät Vanhan kuppilan pöydissä palavat kynttilät kun istun läppärini kanssa tekemässä muita töitä sillä aikaa kun P päivystää myyntipöydän takana. Myyjäisiä riittää aatonaattoon asti. Josko sitten jouluaattona vaikka nukkuisi hetken.

3 kommenttia:

 1. Tollainenkin joulumieli kuulostaa musta hyvälle! Melkein paremmalta kuin se lahjoilla ostettu joulumieli :)

  VastaaPoista
 2. Minulla ei ole joulumieltä, on vain lähtö- ja pakkauspaniikki, kun on kohta taas siirryttävä maasta toiseen. Eilen valitin jouluruokastressiä poikaystävälle puhelimessa, ja se sanoi, että älä viitsi, ei meillä mitään hätää ole. "Miksi meidän pitää syödä jouluruokia, vietetään pastafarijoulu ja tehdään aatoksi ainakin viittä erilaista pastaa. Jos sä teet lasagnen, mä huolehdin lopuista." Niin kai sitten. Jos saan itselleni rauhallisen mielen ja kynttilän sytytettyä aattona hautausmaalle, siinä se joulu tänä vuonna on. Ja eikö se muka riitä? Munkin mielestä kuvaamasi joulumieli kuulostaa paljon paremmalta kuin glitteristä ja lahjanarusta rakennettu. Mulle ainakin loma on tärkein.

  VastaaPoista
 3. Tässä on puolensa ja puolensa. Väsyttää kyllä ihan julmetusti, kaikki varaenergiakin alkaa olla käytetty mutta on ihana tavata ihmisiä, kuulla kenelle joku koru sopii JUST, nähdä ne ihastuneet hymyt, naurut, pikkumuksut joiden tekisi mieli maistaa vähän piparikorun kulmaa, hämmästys kasvoilla kun joku tajuaa, että Heartless-paidassa on reikä, ilmeet kun huomataan ötökkäkorut.

  Inari, pastajoulu ja mies kuulostavat molemmat mahtavilta!

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!