20090925

pelkotiloja päivästä toiseen

Niille, jotka kärsivät fobioista, ne ovat läsnä jokaisena päivänä vuodesta.

Sukelsin pelkotilojen maailmaan Hollannissa ja tein typografisen lopputyöni fobioista. Seinäkalenterin, jossa jokaiselle kuukaudelle on oma pelko. Haastattelin ihmisiä, pyysin kertomaan miltä se oikeasti tuntuu. Keräsin materiaalia ja suunnittelin, suunnittelin, suunnittelin. Lopputuloksena syntyi kierresidottu taidekalenteri, jossa pelot on esitetty typografisesti ja päivämäärät taitettu jokaiseen niistä sopivaksi. Minua kiehtoi tunnetilojen esittäminen kirjainten suomin visualisoinnein ja samalla pääsin kurkistamaan monen ihmisen mieleen.

Nyt on alkanut sataa satunnaisia kyselyitä kalenterin saamisesta myös vuodelle 2010. Haluaisitko sinä ostaa yhden omalle seinällesi tai vaikka viisi joululahjaksi jollekin? Olen vähän kahden vaiheilla vielä, onko menekki tarpeeksi suurta, jotta lähden omakustanteena kyseistä tuotetta tekemään. Lisää infoa aiemmasta kalenterista löytyy sivulta www.ainoa.fi, osiosta Graphic Design.

Kerro mielipiteesi, kommentoijien kesken arvon voittajan valitseman Eyecandy-korun aiemmin mainitusta, uudistetusta mallistosta. Ole vaikuttamassa tulevaisuuteen pelotta tai peloissasi.

10 kommenttia:

 1. Ostaisin, riippuen toki hinnasta. Mutta visuaalisuus kiehtoo. Tulee mieleen Haiteksti-romaani (lempparini).

  Olisitko kiinnostunut tekemään muistakin aiheista?

  VastaaPoista
 2. Hinnan yritän pitää mahdollisimman alhaisena, muistaakseni aiempaa myytiin 15e hintaan tai ainakin jotain sinnepäin.

  Haiteksti on aivan parhautta! Pitäisikin lukea se uudelleen. <3

  Työn alla on ollut myös toisentyyppinen seinäkalenteri, harmaan sävyillä ja vuodenaikaan sopivilla graafisilla elementeillä, esimerkiksi ötököillä ja puun oksilla. Se on tosin aika alkutekijöissään vielä, jotain kuvamateriaaliakin on kyllä mahdollisesti jonkin kansion peränurkassa olemassa. :D

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis tuo kalenteri. Luulisin, että menekkiä on. Ostaisin, jos minulla ei olisi jo olemassa kalenteria ensi vuodelle.

  VastaaPoista
 4. Ostaisin kyllä. Ja vielä kun olisi taskukalenteri saatavilla, niin ostaisin senkin!

  VastaaPoista
 5. Jep, minä ostaisin myös, katsoinkin tuota jo aiemmin nettisivuillasi ja kun kerran olen hulluna kirjaimiin niin tuo kalenteri osui ja upposi minuun välittömästi! Se on ihan mahtava" Ja hauskaa oli kuulla myös sen tekoprosessista.

  VastaaPoista
 6. Hinta toimii. Käys kurkkaan hieno video liittyen kirjaan: http://www.youtube.com/watch?v=h73f3LWZALE

  VastaaPoista
 7. Ihan huikea video! Menee heti linkki jakoon myös muutamalle aiheeseen perehtyneelle ystävälle. :)

  Fobiakalenterin tekoprosessista on aika paljon kuvamateriaaliakin, olisikohan niistä mitään iloa täällä julkaistuna jossain postauksessa?

  VastaaPoista
 8. Minä kanssa ja taskustakin tykkäisin :D

  Minä ainankin tykkäisin katsella kuvamateriaalia.

  VastaaPoista
 9. Pelotta vastaan, että pelkokalenteri oli idealtaan ja toteutukseltaan hieno (vaikken sellaista omistanutkaan), mutta nyt odottelen jotakin ihan uutta kottaraiselta! ;)

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!