20090912

Haluamisesta

Se hetki käänsi maailmani ylösalaisin. Kun vaihdoin mielessäni sanan 'haluaisin', sanaan 'haluan'. Niissä on suurempi ero kuin äkkiseltään tulee ajatelleeksi. Kun haluaisin, pyytelen nöyränä, närpin jämiä ja toivon hiljaa nurkassa, että joku ehkä huomaisi ja ojentaisi elämän minulle hopeatarjottimella kahvikupin kera.

Kun haluan, myös saan. Haluaminen on aktiivista, pontevaa ja korkealle kurottavaa. Se on oman elämän ottamista omiin käsiin. Kun aloin haluta asioita, asetin alitajuisia tavoitteita ja toimin niiden mukaan. Vain vaihtamalla sanaa pään sisällä ja sen vaikutus oli ilmiömäinen.

Se hetki tosiaan käänsi kaiken päälaelleen. Olin aina ajatellut varovasti, että haluaisin työhuoneen ja haluaisin printtipaitojani myyntiin vaateliikkeeseen ja haluaisin sitä ja haluaisin tätä. Kun päätin haluta, alta kuukauden olin saanut vaatteitani myyntiin, vuokrannut mahtavan työhuoneen ja päässyt hakemaani hyvin haluttuun tuliworkshopiin Norjaan.

Matkan varrella tuosta hetkestä tähän, on tapahtunut jo paljon. Jälleenmyyjiä on reilusti enemmän ja muitakin haluamisia on saatettu konkretian maailmaan. Olen jälleen pisteessä, jossa huomaan varovaisesti miettiväni, että minä ehkä haluaisin. Aivan kuin olisi jotenkin väärin haluta ihan kunnolla, niin paljon että sisintä riipii. Muistutan itseäni aiemmista kerroista ja vaihdan sanaa.

Minä HALUAN päästä graafikkona suunnittelemaan teippauksia ratikkaan tai bussiin.

***
Materiaalisempia haluja edustavat muutamat PAKKO saada -jutut syksyn pimeneviin ja piteneviin (jos se on enää mahdollista) työpäiviin:


lainakuvat Juicy Couture ja CutesyGirl

6 kommenttia:

 1. Tuo on kovin totta :) Minulle on hyvin jäänyt mieleen, kun 18-vuotiaana tein kesän ajan työharjoittelua ja siellä minun silmissäni pelottava, iäkäs pomo ei suostunut ymmärtämään lausetta "Haluaisin kysyä" tms. Piti vaan kysyä ja jättää ne isi-konditionaalit pois. Hyvä neuvo olikin, yritän muistaa sen nykyisin ;)

  VastaaPoista
 2. Siitä on oikeasti yllättävän paljon hyötyä. Sekä muiden kanssa toimiessa kuten sinun esimerkissäsi, että oman pään sisäpuolellakin. Ehkä sitä ottaa itsensäkin vakavammin kun jättää ne päätteet tosiaan pois. ;)

  VastaaPoista
 3. Täytyy(isi) alkaa harjoittelemaan

  VastaaPoista
 4. 1. Tuo on niin totta. Seuraava level on, että kuvittelet asian elävästä jo olevan totta - ei tuottane sinulle vaikeuksia *g* Katsele vaan busseja ja ratikoita, jóilla on grafiikkaasi kolttuna.
  You'll see...

  2. Jos ikinä opin kävelemään korkeakorkoisilla, HALUAN heti nuo alimmaiset!
  Tarkoitan sii, KUNHAN opin...

  VastaaPoista
 5. Jaana, hihittelin täällä ääneen tuolle alemmalle kohdallesi. Kokemuksen syvällä rintaäänellä kerron myös, että opettelu on helpompaa kun ne kengät ovat kotona. *viheltel*

  Busseihin asti en ole vielä ehtinyt mutta muuten tänä syksynä on taas tullut roppakaupalla aikaasaannoksia kirjahyllyn täytteeksi. Muistan kun reilu vuosi sitten PÄÄTIN, että tässä kohtaa hyllyä on tilaa laittaa kaikki printtimedian työt järjestykseen, sitten KUN niitä on. Nyt niitä on. :)

  Ja iso kiitos kannustavista kommenteista, auttavat taas jaksamaan eteenpäin ja uskomaan omaan linjaan. :)

  VastaaPoista

Kerro ihmeessä!